Confessions of a Windows Enthusiast

Where I rant about Microsoft products, computers and technology, and much more.

Fix Windows Vista Help and Support

If you have been getting the dreaded "Internet Explorer cannot download / from help" error message when attempting to open Help and Support in Windows Vista, try this fix. It re-associates the .xml file type with its default settings, which may be altered by application installation routines such as the one for Macromedia Dreamweaver 8. Once you've merged this into the registry, re-launch Help and Support and it should work.

PostTypeIcon
46,061 Views

Comments

  • Andrew Askew said:

    My Savior!  That was REALLY annoying me

    November 25, 2006 7:45 PM
  • November 25, 2006 8:26 PM
  • Larry Todd said:

    Good Morning

    My name is Larry, and I wonder what is happening with Vista RC1? I tried it as part of the “customer preview program”. And as of November 10th media programs are expiring, i.e.: Windows Movie Maker, Windows DVD Maker, Windows Media Center, and Windows media Player are giving errors that basically indicate your system is running out of resources. Windows DVD Maker was the first indicator, as I tried to make a DVD, it gave the error: “Not enough storage available to complete this task”, although I had 17 gig available. Has Microsoft just abandoned those who participated in the “customer preview program” or do they have a plan to reward those who have tested their product to this point and now have messed up operating systems? Thanks in advance for your response.

    Larry Todd

    November 29, 2006 8:49 AM
  • Carlos said:

    Thanks for the fix. It actually seems that it's the Content Type string value that causes the problem. It looks like Windows Help and Support expects the value to be text/xml

    Thanks again

    November 30, 2006 2:01 PM
  • A User said:

    Thanks A loooooooooooooooooottt for the fix, It really was a really anoying thing.

    December 1, 2006 7:56 PM
  • Poleh said:

    Good job, this was bugging me senseless ... thanks.

    December 3, 2006 4:21 AM
  • Jason said:

    Thank you so much for this fix.  I had posted this problem to another forum that was getting pretty heated.  Again, thank you for fixing this !!!!

    December 3, 2006 7:59 PM
  • Joey said:

    Thank you very much.  The fix worked and I really appreciate it.  Thanks again.

    December 4, 2006 9:20 AM
  • MAXpower said:

    I love u

    December 4, 2006 5:32 PM
  • Sinisa said:

    Thanks!

    December 4, 2006 5:50 PM
  • Alex said:

    I'm so grateful for this fix - I guessed that Dreamweaver had broken my Vista help, but I had no idea how to get it back until finding your helpful information here.

    Well done!

    December 5, 2006 7:10 PM
  • Shy said:

    Thanks!!!

    December 7, 2006 7:33 PM
  • Ben said:

    Worked like a charm THANKS!

    December 12, 2006 9:50 PM
  • DarkWox said:

    Thanks, very much!!! Work perfect!!!

    December 12, 2006 10:27 PM
  • Shasta said:

    MARRY ME.

    December 28, 2006 4:32 AM
  • Kevin said:

    Amazing.  Thanks!

    January 1, 2007 4:53 AM
  • Puffke said:

    Thanks for that one!

    But what can I additionally do, if "Help and Support" generally works again but doesn't load images anymore? - Is there a fix for this? - I only found someone suffering like me, but no answer so far (link with sample how it looks: http://keznews.com/forum/viewtopic.php?t=368).

    Ideas?

    January 9, 2007 5:53 AM
  • Puffke said:

    Thanks for that one!

    But what can I additionally do, if "Help and Support" generally works again but doesn't load images anymore? - Is there a fix for this? - I only found someone suffering like me, but no answer so far (link with sample how it looks: http://keznews.com/forum/viewtopic.php?t=368).

    Ideas?

    January 9, 2007 5:57 AM
  • Puffke said:

    Thanks for that one!

    But what can I additionally do, if “Help and Support” generally works again but doesn’t load images anymore? - Is there a fix for this? - I only found someone suffering like me, but no answer so far (link with sample how it looks: http://keznews.com/forum/viewtopic.php?t=368).

    Ideas?

    January 9, 2007 9:12 AM
  • b1gg13 said:

    Thanks this was pissing me off, now fixed except no pictures just the box with red X, i can live with that i guess.

    appreciate the fix

    January 9, 2007 11:01 PM
  • Raffaele said:

    I suffer the same as Puffke, and no solution here other that reinstall Help and Support, but the trick for XP is not available in Vista :(

    January 10, 2007 2:36 AM
  • drdifre said:

    thnx

    January 11, 2007 2:50 PM
  • Alan Haggai Alavi said:

    That was a great fix! It worked well. Thank you much for that.

    Regards,

    Alan. :)

    January 12, 2007 8:35 AM
  • Mieriwi said:

    You are a SAINT!  The only major problem in my first 24 hours of Vista, and your solution saved the "day."

    January 17, 2007 8:57 AM
  • HiD said:

    THX!!!

    January 21, 2007 6:24 AM
  • Cameron said:

    Thanx a lot! I was getting really angry with this problem! So now it works. Good work!

    January 28, 2007 7:53 AM
  • January 30, 2007 5:28 AM
  • Clive said:

    Solved that annoying Help probpem -- thank you so much!!

    February 1, 2007 10:52 AM
  • Paul said:

    You're a genius!  Thank you...

    February 3, 2007 11:01 PM
  • Bill S said:

    You are the best!

    February 4, 2007 5:38 PM
  • Mr.S said:

    Thanks very much Man!!!

    This file is great....

    Thanks again...

    February 5, 2007 4:23 PM
  • tz said:

    thanks a lot!!!!!!!!!!!! working now!!! I was getting mad!

    February 22, 2007 11:58 AM
  • laurens said:

    Thanks a lot dude

    I got it indeed after i installed Dreamweaver 8...

    I cannot believe Vista can contains this kind of bugs. It's a real shame!

    February 26, 2007 11:04 AM
  • Lina said:

    Excellent, thanks. Solved my problem.  I think Dreamweaver did this, but your solution worked on my Vista Business.

    Thanks again. Lina

    February 26, 2007 7:57 PM
  • Bob Brush said:

    Thank you so much, I had no idea what the problem was, and this was much easier than a system restore!

    March 1, 2007 9:31 PM
  • aaron said:

    Thank you for your post. It worked like a charm. It's much appreciated.

    March 1, 2007 11:35 PM
  • John said:

    Thanks. It worked right away!

    March 6, 2007 11:09 PM
  • DoomyCheese said:

    Ah thanks for this :D I've been wondering why 'Help and Support' wasn't working :P

    March 7, 2007 2:18 AM
  • Norway said:

    Thank you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    March 14, 2007 3:03 AM
  • Adam Gilchrist said:

    Many thanks. That was really annoying me. Happy now!

    March 15, 2007 6:28 AM
  • DAVe! said:

    Legend!

    March 15, 2007 6:47 AM
  • gav said:

    Woo hoo thanks a lot!

    March 18, 2007 12:57 PM
  • Premasagar said:

    Well done. That hit the spot!

    March 22, 2007 1:58 PM
  • Beanbag said:

    Ta muchly! MS are such numpties at times!!!

    March 22, 2007 7:47 PM
  • m1775 said:

    Nice Work

    March 22, 2007 8:17 PM
  • Steve Lacey said:

    Well Done, why haven't Microsoft sorted this?

    March 23, 2007 7:44 PM
  • sam said:

    worked great

    March 24, 2007 9:45 AM
  • Thank alot ! This is really great fix! Tobad for Microsoft they didnt make a menu to enable or disable live help !

    Thank a lot guys :)

    March 26, 2007 10:21 AM
  • Master Devwi said:

    I called Microsoft TS and they couldn't find a fix.  They were supposed to call back tonight and finish trying to help me, but I found this article before then.  It works great!  Thanks!

    March 26, 2007 2:38 PM
  • Windows Vista に Dreamweaver 8 をインストールすると Vista の [ヘルプとサポート] が機能しなくなります。 具体的には、以下に挙げるエラーメッセージの内の何れかを表示した後、空のウインドウが表示されます。

    March 31, 2007 1:32 AM
  • me said:

    good stuff thanks

    April 4, 2007 6:56 AM
  • Etwell G, Zim said:

    great

    April 5, 2007 2:12 AM
  • April 9, 2007 1:37 AM
  • Ian said:

    FIXED THANKS

    April 10, 2007 12:34 PM
  • imcheeseman said:

    yea baby!!!

    April 11, 2007 7:56 PM
  • Sky said:

    Thanks, this has fixed the problem - one of so many niggles i have had with vista since install

    April 15, 2007 11:29 AM
  • Melanie said:

    Absolutely easy and wonderful.  I feel so happy that I was able to actually FIX one of the bugs on my new Vista computer!!!

    April 15, 2007 4:33 PM
  • KIm said:

    THis is what happened to me...

    Help Topic Not Found

    This content under construction

    We were unable to retrieve the requested topic.

    What happened? ANyone know how to fix this problem??

    April 16, 2007 2:58 AM
  • RoyWee said:

    Hi,

    Why my computer keep on rebooting after the vista installation complete ?

    I can't do anything now. Please help me to solve it.

    April 20, 2007 12:41 PM
  • Andy Holmes said:

    Many thanks for fix. I've been searching for an answer for weeks. Looks like the Wow doesn't start here! Why oh why didn't I buy a Mac?

    April 21, 2007 2:34 PM
  • Uygar said:

    Now Vista is less annoying :) Thanks...

    April 24, 2007 3:04 PM
  • Adolfo said:

    Perfecto, muchas gracias

    April 25, 2007 8:06 PM
  • Adolfo said:

    Perfecto, muchas gracias

    April 25, 2007 8:06 PM
  • Jono said:

    Finally...I have been look everywhere for the problem with help and support. Now I found it from the TechNet Forums which it is link directly to your website.

    So I download it and fix with the registry....Phew! It is all working! You are genius!

    Cheers,

    Jono

    April 27, 2007 10:52 AM
  • MaNdRaK said:

    yeah man!!!! that *** works just fine!!!!!, i was thinking to reinstall the OS. but now u save me a lot of work!!!. just a question, why these error, happen??? is there an answer???

    April 27, 2007 11:28 PM
  • guna said:

    thanx for da fix....appreciate it so much

    April 28, 2007 4:36 AM
  • tony said:

    Thank you, thank you, thank you.  I was going crazy with this on my HP Pavillion Laptop, and HP support could not help.  

    April 28, 2007 10:29 AM
  • Philly said:

    Hi man thanks very much that was really annyoing me but that helped a lot!!!!!

    April 29, 2007 3:20 PM
  • Thomas said:

    And the great M'soft can't forsee this....  thanx!

    April 30, 2007 10:46 AM
  • David said:

    Well played m8y!!!

    May 2, 2007 5:01 PM
  • dre said:

    thank you thank you thank you

    May 3, 2007 3:40 PM
  • John said:

    Thanks so much for this fix. I logged a Microsoft technical support call, but they had no idea what was the problem.  Thanks so much for making this fix available!

    May 7, 2007 1:56 AM
  • chandana said:

    I wonder how you found this fix but it worked great! Thank you.Cheers!!

    May 8, 2007 11:12 AM
  • Shane said:

    Your my saviour, thanks!

    May 12, 2007 2:26 PM
  • Billy said:

    Mine is still not working, when I click on for example health Check, I get a HPLaunchnotepad with strings of text in it starting with SIG

    May 19, 2007 4:27 PM
  • AL said:

    Many Thanks for the info, it fixed my problem.  

    May 23, 2007 7:38 AM
  • Ivan said:

    Thank you, one more headache solved

    May 26, 2007 1:19 PM
  • William said:

    Thanks Brus

    Thanks for the fix, its great.

    May 29, 2007 3:45 AM
  • Mark said:

    Hey! Thanx a million for the fix. I was askng for a similar fix in another forum that posted another link that had somehow mysteriously become unavailable and feared I would be stuck with this ugly bug.

    You're the bomb!

    May 31, 2007 5:32 AM
  • Shane said:

    Brilliant, that worked perfectly. Thanks for that.

    June 1, 2007 8:14 AM
  • Jon said:

    Thanks a lot for the fix, i've called microsoft twicw now looking for this fix and they had to direct me to this blog!  awesome!

    June 8, 2007 11:24 AM
  • Whitney said:

    Thank you so much from a computer illiterate victim of Vista.

    June 8, 2007 4:12 PM
  • Auston321 said:

    Well I have seen many post on different [url=www.testkings.com/.../1Y0-A15.htm]testking 1Y0-A15[/url] and [url=www.testkings.com/.../SK0-003.htm]testking SK0-003[/url] websites but this one is the [url=www.testkings.com/.../642-504.htm]testking 642-504[/url] best one I have ever seen...I am glad that you have given quality [url=www.testkings.com/.../1z0-050.htm]testking 1z0-050[/url] information to the users :) thank you for posting this.

    January 19, 2011 6:36 AM
  • Lucymate said:

    Thank you for this tutorial. Had been trying to install the Downloaded Vista but I am new to it, I did encounter a few puzzling questions and even a couple of headaches <a href="www.essay-writing-services.org/">Read more</a>......

    September 25, 2012 1:47 AM
  • Lucymate said:

    Thank you for this tutorial. Had been trying to install the Downloaded Vista but I am new to it, I did encounter a few puzzling questions and even a couple of headaches www.essay-writing-services.org

    September 25, 2012 1:49 AM

Leave a Comment

(required)  
(optional)
(required)  
Submit